Haku Tamskin rally-tokon SM-joukkueeseen

Rally-tokon vuoden 2024 suomenmestaruuksista kisataan 17.-18.8. Siilinjärvellä.

Lauantaina 17.8. kisataan mestariluokan karsintarata ja joukkuekilpailun alokas- ja voittajaluokat. Sunnuntaina ovat vuorossa joukkuekilpailun avoinluokka sekä kisojen huipennuksena SM-finaali, jossa kisaavat mestariluokan karsintaradan 20 parasta koirakkoa.

SM-kisojen sivut: https://sites.google.com/view/rallytokosm2024/etusivu

Tamsk lähettää joukkuekisaan 1-2 joukkuetta.

Hakuaika Tamskin SM-joukkueisiin on 24.6.-7.7. SM-kisojen ilmoittautumisaika on 1.-18.7. Valinnat pyritään tekemään välittömästi hakuajan loputtua ja ilmoitetaan mahdollisimman pian hakijoille.

Haku tapahtuu myöhemmin julkaistavalla lomakkeella.

Yhteen joukkueeseen tarvitaan 5 koirakkoa. Kahden koirakoista tulee kisata MES- tai VOI-luokassa ja kolmen AVO- tai ALO-luokassa. Lisäksi jokaiseen joukkueeseen pyritään saamaan varakoirakot sekä ylempiin että alempiin luokkiin.

SM-kisoissa koiralla on oltava ilmoittautumisaikana tulos siitä luokasta, missä se kisaa SM-kisoissa. Lisäksi mestariluokkaan on esikarsinta tulosten perusteella (neljän parhaan tuloksen yhteispistemäärä) ja myös joukkueet esikarsitaan tulosten yhteispistemäärän perusteella. SM-kilpailun säännöt löytyvät Virkusta.

Tamsk maksaa SM-joukkueiden ilmoittautumismaksut. MES-varakoirakko maksaa osallistumismaksunsa itse, mikäli kisaa joka tapauksessa (jos siirtyykin joukkueeseen varsinaiseksi koirakoksi, Tamsk maksaa osallistumismaksun).

Joukkuevalinnat tekee Tamsk:n rally-tokotiimi. Valinnoissa katsotaan koirakon aiempia tuloksia painottaen tämän kevään ja alkukesän tuloksia sekä ohjaajan/koirakon mahdollista aiempaa arvokisakokemusta.

Kaikilla, joilla on hakuaikana Tamskille ot-treenioikeus mistä tahansa syystä (valkkupaikka, kouluttaja, ostettu treenioikeus jne.), on edustusvelvollisuus. Tämä tarkoittaa sitä, että jos haluaa osallistua arvokisoissa joukkuekisaan, tulee ensijaisesti ilmoittaa olevansa käytettävissä Tamskin joukkueeseen (luonnollisesti kenenkään ei tarvitse hakea joukkueeseen, mikäli ei aio ollenkaan osallistua ko. kisoihin tai joukkuekisaan). Toisen yhdistyksen joukkueessa voi kisata vain, mikäli ei tule valituksi Tamskin joukkueisiin. Edustusvelvollisuuden rikkomisesta seuraa ot-oikeuden määräaikainen menettäminen.

Koska kahden saman yhdistyksen joukkueen mahtuminen SM-kisaan on epävarmaa johtuen esikarsinnan säännöistä, koskee edustusvelvollisuus tällä kertaa vain ykkösjoukkuetta. Hakija voi hakulomakkeessa ilmoittaa, onko käytettävissä vain ykkösjoukkueeseen vai molempiin joukkueisiin.

Lisätietoja voi kysellä kaisa.majanen(a)tamsk.com

Scroll to Top